ERP systemer. C5 kursus. Navision . Hvad er ERP ?

erp systemHvis du er iværksætter og gerne vil starte dit eget firma, så er du muligvis stødt på ordet ERP. Og med alle de forkortelser der findes indenfor moderne digital forretning, så forstår jeg så udmærket, hvis du bare svarer :

” Ah, hvad siger du ? “, når spørgsmålet er : ” Hvad er et ERP System ? ”

Som du kan se på det meget illustrative billede i venstresiden af artiklen her, så er er ERP system, et system som er samlingspunkt for de forskellige andre systemer i virksomheden. Her samler du dit CRM system, HR System, dit økonomi program og dit lagerføringssystem.

ERP er en forkortelse for Entreprise Ressource Planning, og det betyder naturligvis at det er et sted hvor du styre virksomhedens ressourcer. Af de mere kendte systemer er Microsoft Dynamics C5 og Microsoft Dynamics Navision, som også i daglig tale bare kaldes for NAV.

Kan jeg klare mig uden et ERP system ?

Nogen kan, og andre kan ikke. Hvis du er en lille virksomhed, hvor du er den eneste medarbejder, og der ikke er specielt mange ordrer, så kan du sagtens styre forretningen nærmest med en notesblok. Men ligeså snart virksomheden begynder at vokse, så begynder behovet også at vokse for styring.

På den måde har du hele tiden kontrol over hvad der sker hvor i virksomheden, og du kan ved at udtrække data fra systemet finde nye måder at effektivisere arbejdsgangene på. Et ERP system bruges også af salgsafdelingen til at se på hvilke kunder har købt hvad, hvornår, hvorfor og hvor. Hvilket gør systemet nærmest uundværligt for den mellemstore til store virksomhed.

Hvor kan jeg lære om ERP ?

Jeg har selv lært en del om systemerne ved at læse på diverse blogs, og jeg har taget kursus i det hos ERPsupporten.dk

Jeg vil faktisk også sige at man også burde lære mere om ERP systemer allerede inden man bliver en større virksomhed. Værktøjerne du får der i, er simpelthen helt basale for den moderne købmand.

Originally posted 2016-05-18 15:12:18.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *