Kan vinduespudsning være økologisk ? Vi lod det komme an på en prøve

Vi elsker økologi her på siden. Lad der ingen tvivl være om dette. Vi har blandt andet også skrevet om et økologisk rengøringsfirma. Den artikel kan du læse her.

Men hvor det er forholdsvist nemt at finde ud af, om et rengøringsfirma er økologisk (med alle de forskellige sæber der bruges der), så kan det i andre fag være lidt sværere at finde ud af. Men mange påstår at de økologiske alligevel, da det sælger godt.

Vi har testet en vinduespudser i Kastrup

.. Han hedder Morten, og har den her hjemmeside

Det skal siges at han ikke på sin hjemmeside påstår at han er en økologisk vinduespudser, men det er hans drøm at blive det, da han heller ikke ønsker at svine miljøet mere til end højest nødvendigt, når nu hans arbejde i forvejen går ud på at holde verdenen lidt mere ren.

Sådan her testede vi ham

Vi kom på uanmeldt besøg på hans arbejdsplads i Kastrup en tidlig mandag morgen kl. 6, og der gennemgik vi hans rengøringsmidler fra ende til anden. Morten bruger såkaldte svanemærkede rengøringsmidler til sin vinduespudsning, og til hans lidt store overraskelse, så er svanemærket ikke det samme som at være økologisk.

Du kan læse om forskellen på de 2 ting ved at besøge den her hjemmeside

Vi introducerede ham nu for rengøringsmidler der havde nogle andre godkendelser. For eksempel: Natrue, Ø Mærket og EU`s Økologiske mærke.

Nu er Mortens vinduesploering rent faktisk gået hen og blevet økologisk, selvom det ikke kan ses på hans hjemmeside. Måske han bare er blevet glad for det, og ikke behøver fortælle alt og alle om det ?

Fordi selvom det er godt at reklamere med økologi, skal man lige være sikker på at man rent faktisk er økologisk, men man behøver heller ikke altid gøre det for at sælge mere, nogle gange er det bare rart at vide at man ikke sviner mere end højst nødvendig.

Vi takker Morten for at være med i projektet.
Her er en video som fortæller yderligere om at vælge det rette udstyr til vinduespudsning:

 

Originally posted 2016-12-29 18:40:16.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *