Et kursus i keramik kan bringe dig tilbage til naturen = ren økologi ?

Vores side her handler om produkter og services, som måske ikke altid er 100 % økologiske, men som minimum er med til at gøre verdenen til et bedre sted. Efter vores mening.

En af de ting som ligger højt på den liste er kontakten med Moder Jord, og hvilken bedre kontakt kan man få med den, end gennem keramik ? Lad os se på en del grunde til hvorfor keramik virker så godt på din psyke.

Vi prøvede selv et kursus i keramik her: http://www.jannigodtliebsen.dk/keramik-kursus/ og her er hvad vi lærte:

Brug en klump fugtig ler, du lægger den på drejeskiven og snart er du forsvundet helt ind i din egen verden.

Når hjulene spinder og leret begynder at tage form, er både dit sind og krop i synergi med dine omgivelser og med universet.

Det er her, du kan finde de terapeutiske fordele ved keramik.

keramik kursus
For voksne, der lever med depression og bipolar lidelse, synes brugen af keramik terapi at vise lovende tegn til at lindre symptomerne og giver en ikke-truende miljø, hvor terapi hjælper til med, ikke blot slappe af, men også til at tilskynde kreative energi.
Keramik er nyttig til behandling af depression og bipolar lidelse .Ved behandling af depression, keramik terapi fremmer brugen af selvomsorg, opmærksomhed for detaljer, og brugen af både vand og varme til at skabe et slutprodukt som man kan føle stolthed ved.

For personer, der lever med depression eller bipolar lidelse, har keramik terapi vist sig at lindre opfattelser af smerte og det synes at fremme en følelse af ro og dæmper blodtryk og puls – alle disse ting er altafgørende for at kunne hjælpe en bipolar og deprimeret patient i sammenhæng med samtaleterapi bliver det ekstra godt.

Fordi formning af ler og oprettelsen af keramik kræver koncentration, rapporterer mange deprimerede patienter at de nyder deres keramik terapi klasser, fordi de giver en distraktion fra hverdagens tanker og aktiviteter, som ellers kan forværre eller komplicere deres bipolar eller deprimeret tanker og adfærd.

Ofte med blot et par sessioner af keramik terapi, mange deprimerede voksne rapporterer en forbedring af humør og kan endda nedsætte deres forbrug af medicin til behandling af depression eller bipolar lidelse.

Hvert år kæmper millioner af voksne mennesker i verdenen med bipolar lidelse og depression – og de er ofte på udkig efter ikke-medicinerede måder at få kontrol over deres mentale sundhedstilstand.
Keramik er terapi for alle aldre. Plejehjemsbeboere, der deltager i keramik har vist forbedrede oplevelser af selvværd, og har reduceret depression og angst.

Keramik har terapeutiske fordele for ældre borgere, da det bidrager til at opretholde den kognitive, emotionelle, sociale og fysiske tilstand.

Keramik er meget behageligt, og det giver en mulighed for at udtrykke os kreativt. For dem, der har gigtplagede hænder, kan arbejde med ler være terapeutisk. Det kan tilbyde fysisk terapi ved at øge hånd-øje koordination sammen med mental koncentration.

Udover at vi selv har haft taget et kursus i keramik, og vi har mærket den ” økologiske” virkning på vores krop, så er følgende artikel inspireret af den her artikel:

 

Originally posted 2016-08-11 07:48:03.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *